Οι τοπ 10 SEO τεχνικές για να πετύχεις καλύτερη κατάταξη στην Google!

Το σωστό SEO θα κάνει μια ιστοσελίδα να ξεχωρίσει στις αναζητήσεις των μηχανών αναζήτησης και να καταταχθεί υψηλότερα. Μάθετε ποιοί είναι οι 10 σημαντικότεροι παράμετροι που λαμβάνει υπόψιν της η Google ώστε να σας κατατάξει στις πρώτες σελίδες της.

  1. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι λέξεις-κλειδιά ή αλλιώς SEO focus keywords. Ένας επαγγελματίας SEO practitioner θα κάνει έρευνα, χρησιμοποιώντας τα SEO εργαλεία του, ώστε να εντοπίσει και να χρησιμοποιήσει τις σωστές λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά θα πρέπει να σχετίζονται με το αντικείμενο της ιστοσελίδας σας αλλά και τη δραστηριότητά σας. Αυτό θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης για τις συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.
  2. Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο του ιστότοπού σας είναι καλογραμμένο και ευανάγνωστο αλλά και ότι περιέχει όλη την απαραίτητη πληροφορία που θα χρειαστεί κάποιος που θα αναζητήσει το σχετικό περιεχόμενο. Χρησιμοποιήστε επικεφαλίδες και υποτίτλους για να δομήσετε το περιεχόμενο και να το κάνετε πιο ελκυστικό οπτικά.
  3. Οι εικόνες που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχουν τα κατάλληλα alt tags, τα οποία θα παρέχουν μια σύντομη περιγραφή της απεικόνισης στην εικόνα, σημειώστε πως και σε αυτό το σημείο μπορείτε να εισάγετε τις λέξεις κλειδιά που επιθυμείτε να στοχεύσετε. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει τους επισκέπτες με προβλήματα όρασης, αλλά θα βοηθήσει και τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.
  4. Δημιουργήστε το sitemap της ιστοσελίδας σας. Ο χάρτης ιστότοπου ή αλλιώς sitemap, είναι ένα αρχείο (.xml) που παραθέτει μια δενδρική δομή όλων των σελίδων στον ιστότοπό σας. Το upload του sitemap στις μηχανές αναζήτησης, θα βοηθήσει ώστε να ανιχνεύετε ευκολότερα το περιεχόμενο αλλά και να ταξινομείται στις αναζητήσεις πιο αποτελεσματικά.
  5. Χρησιμοποιείτε εσωτερική διασύνδεση. Η εσωτερική διασύνδεση είναι ουσιαστικά η σύνδεση του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας με άλλες σελίδες στον ιστότοπό σας, για παράδειγμα αναρωτηθήκατε ποτέ αν χρειάζεστε το SEO στην ιστοσελίδα σας; Η εσωτερική διασύνδεση, βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τη δομή του ιστότοπού σας και να βελτιώσουν έτσι την κατάταξή του.
  6. Χρήση εξωτερικής διασύνδεσης ή αλλιώς απόκτηση backlinks. Εκτός από την εσωτερική διασύνδεση, είναι πολύ σημαντικό να “χτίσετε” backlinks σε εξωτερικές σελίδες, ιδανικά σε υψηλότερη κατάταξη από εσάς τα οποία θα οδηγούν στην σελίδα σας. Για να το επιτύχετε αυτό θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές άλλων ιστοσελίδων και να συμφωνήσετε τη δημιουργία των backlinks σας. Ακόμη, εισάγετε την ιστοσελίδα σας σε επαγγελματικούς οδηγούς και δημόσια διαδικτυακά κανάλια που σχετίζονται με το αντικείμενό σας. Αυτή η διαδικασία θα βελτιώσει την αξιοπιστία του ιστότοπού σας και θα συνδράμει σημαντικά στην κατάταξή του.
  7. Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αλλιώς Social Media. Η παρουσία σας σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα βελτιώσει κατά πολύ την προβολή του ιστότοπού σας αλλά και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Λάβετε υπόψιν πως ο αλγόριθμος κατάταξης της Google δίνει σημαντική προτεραιότητα σε ιστοσελίδες που έχουν μεγάλη κίνηση στα Social Media.
  8. Μην αγνοήσετε το mobile design της ιστοσελίδας σας. Σημειώστε πως πλέον οι περισσότεροι επισκέπτες πραγματοποιούν την περιήγησή τους μέσω κινητών συσκευών, είναι σημαντικό επομένως να βεβαιωθείτε πως ο ιστότοπός σας είναι βελτιστοποιημένος για τις κινητές συσκευές.
  9. Χρησιμοποιήστε ετικέτες κεφαλίδας. Οι ετικέτες κεφαλίδας H1, H2, κ.λπ., βοηθούν στη δομή του περιεχομένου στον ιστότοπό σας και διευκολύνουν τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν την ιεραρχία του περιεχομένου σας.
  10. Χρησιμοποιήστε σύντομες διευθύνσεις URL που περιέχουν το βασικό σας keyword. Οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν τα σύντομα και περιγραφικά URL. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά στις διευθύνσεις URL σας και να τις διατηρείτε όσο το δυνατόν συντομότερες.

Στην VDesigns, παρέχουμε ολοκληρωμένα πακέτα υποστήριξης αλλά και φιλοξενίας ιστοσελίδων, όπως επίσης αναλαμβάνουμε το redesign και το optimization υπαρχόντων αλλά και νέων ιστοσελίδων, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μέσω της σελίδας επικοινωνίας.